Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee identieke neoclassicistische burgerhuizen gebouwd rond 1900 voor rekening van Jos Mariën door Eug. Wattiez van het atelier Wattiez & Hanno.

Enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevels met standaard neoclassicistische opbouw en afwerking, deels vervlakt bij nr. 15: kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen plint, bepleistering met imitatievoegen, kordons en doorlopende onderdorpels, rechthoekige muuropeningen in omlijsting, accentuering van centrale travee door balkons. Schrijnwerk vernieuwd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1900 # 1133.