erfgoedobject

Eclectische meergezinswoning

bouwkundig element
ID
209033
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209033

Juridische gevolgen

Beschrijving

Rond 1910 laat J. De Haeck een meergezinswoning oprichten op de Lambermontplaats, met op het aanpalende perceel in de Edward Pecherstraat (23-29) een "fabriek voor het brouwen van sterke dranken". Beide panden werden ontworpen door architect Emile Vereecken.

Eclectische woning van drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak, met op de eerste twee bouwlagen de woning van eigenaar J. De Haeck en op de derde en vierde bouwlaag twee appartementen toegankelijk via de rechter deur, die uitgeeft op een apart trappenhuis. Lijstgevel met parement van witte geglazuurde baksteen met groene banden, houten kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen plint. Centrale venstertravee risaliterend uitgewerkt en voorzien van balkon en breed deurvenster op bel-etage. De plattegrond geeft een enfilade van kamers weer, met salon, eetkamer en veranda op de begane grond; er worden mooie stucplafonds getekend in salon en eetkamer en fraaie tussendeuren met kleine roedeverdeling tussen de verschillende kamers.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1910 # 478.

Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Distilleerderij en meergezinswoning

  • Is deel van
    Lambermontplaats


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eclectische meergezinswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209033 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.