Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Verzorgde neoclassicistische burgerwoning ontworpen in 1897 door bouwmeester V. Vande Wyer-Heuts in opdracht van Van der Donck. Woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak waarin een dakvenster met vleugelstukken en fronton en een oeil-de-boeuf. Gelijkvloers met imitatiebossage en segmentbogige muuropeningen. Verdieping origineel uitgewerkt met in de venstertravee een breed balkon met ijzeren leuning en een deurvenster dat met tussenzuiltjes, rond boogveld met topstuk en flankerende pilasters, rijk uitgewerkt is.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1897 # 1584.