Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning gebouwd rond 1883 naar ontwerp van S. Van Besten voor Max Verstappen. Het is een woning die typisch is voor de bouwstijl die het karakter van het Zuid bepaalt: eenvoudige, doch verzorgde burgerhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen op souterrain onder zadeldaken, met bepleisterde en beschilderde lijstgevels die de eind-19de-eeuwse conventies volgen. Houten kroonlijst op slanke modillons, hardstenen plint met betraliede keldervensters, kordons en doorlopende onderdorpels, accent op de centrale travee door een balkon. Verzorgde detaillering zoals de balustrades in de borstweringen en de entablementen boven de vensters op de tweede bouwlaag. Schrijnwerk in de vensters is bewaard. Bepleistering is grijs overschilderd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1883 # 137.