Samenstel van drie neoclassicistische huizen

Beschrijving

Ensemble van drie neoclassicistische stadswoningen die in alternerend ritme zijn opgebouwd. Ze werden rond 1898-1899 gebouwd voor A. Hoefkens en C.M. Naegels, volgens één typeplan. Het gaat om enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldaken met een strak opgebouwde, bepleisterde en witgeschilderde lijstgevels. De gevelopbouw en –afwerking volgt de standaarden uit die tijd: houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint met rechthoekige, betraliede kelderopening, rechthoekige vensters in omlijsting, kordons en doorlopende onderdorpels. Accent op de venstertravee, die licht risaliterend is uitgewerkt met imitatievoegen, balkon met balustrade op tweede bouwlaag. Het schrijnwerk van de dubbele deur is enkel bij nummer 96 bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1486, 1899 # 357.