Neoclassicistische burgerwoning

Beschrijving

Eenvoudige eind-19de-eeuwse neoclassicistische burgerwoning, bestaande uit drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak en daarmee een voorbeeld vormend van de standaard bebouwing die het Zuid typeert. Bepleisterde lijstgevel met houten kroonlijst op klossen en hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen. Ook de imitatievoegen op de begane grond, het centrale balkon met balustrade en de vensteromlijstingen met versierde sluitsteen, zijn typische gevelornamenten. Het eind-19de-eeuwse schrijnwerk van vensters en deuren is bewaard.