Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Deze neoclassicistische meergezinswoning werd wellicht rond 1903 gebouwd voor rekening van J. Van Boeckel. Het betreft een woning van drie traveeën en vier bouwlagen, waarvan de vierde bouwlaag later werd toegevoegd. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel is opgebouwd en aangekleed volgens de eind-19de- en begin-20ste-eeuwse standaarden: houten kroonlijst, hardstenen plint, kordons, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen in omlijstingen. Panelen met sierstucwerk tussen eerste en tweede bouwlaag, fraaie voordeur met typische, eigentijdse houten roedeverdeling in het bovenlicht. De bijgevoegde plattegrond laat een standaard indeling van deze enkelwoning zien, met een enfilade van drie kamers links, geflankeerd door een gang van waaruit alle kamers bereikbaar zijn en waarin ook een trap naar de verdiepingen zit; achteraan keuken en koer.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1903 # 662.