Neoclassicistisch burgerhuis met schrijnwerkeratelier

Beschrijving

Dit huis met achterliggend schrijnwerkeratelier werd gebouwd rond 1900 voor Charles Weyts naar een ontwerp van architect M. Van Coillie. Het betreft een brede woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. De eenvoudige lijstgevel is bepleisterd, witgeschilderd en voorzien van imitatievoegen. De poorttravee rechts is licht risaliterend uitgewerkt. Houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint met lage kelderopeningen. Regelmatig geplaatste segmentbogige muuropeningen, het balkon boven de poort werd weggehaald. Verder is het originele schrijnwerk gaaf bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1900 # 1576.