Sober neoclassicistisch samenstel

Beschrijving

Ensemble van twee sobere neoclassicistische burgerhuizen ontworpen door E. Horckmans in 1898 voor rekening van Alphonse Stoelen-Veron.

Samenstel van twee identieke, spiegelende enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met houten kroonlijst en hardstenen plint. Gelijkvloers met drie rechthoekige muuropeningen; verdiepingen verdeeld in twee traveeën. Neoclassicistische afwerking met imitatievoegen, muurbanden met rankwerk, omlijsting vensteropeningen. Op de eerste verdieping, balkons met fraaie gietijzeren leuningen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1802.