erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
20916
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20916

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Breedhuis met lijstgevel, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde voorgevel op arduinen plint, gemarkeerd door een breed linkerzijrisaliet verrijkt met imitatiebanden en met mooi uitgewerkte houten erker op de bel-etage. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde stucomlijsting met versierde sluitsteen en balusters in de verdiepte borstweringen van de bel-etage; met sluitsteen en ijzeren leuningen op de bovenste verdieping. Opengewerkte vleugeldeur met ijzeren deelzuiltjes geflankeerd door smalle zijlichten; toegevoegde garagepoort in rechterzijtravee. Een kroon- en tandlijst op klosjes lijnt de gevel af.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20916 (Geraadpleegd op 07-05-2021)