Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Deze neoclassicistische meergezinswoning werd rond 1902 gebouwd voor rekening van J. Sellicaerts. Oorspronkelijk had het pand een winkelgelijkvloers met een houten winkelpui. Dit type pand, namelijk een woon- en winkelpand van drie traveeën en vier bouwlagen met zadeldak en neoclassicistische lijstgevel, kan beschouwd worden als de originele basisbebouwing van de Scheldestraat. Talrijke van deze panden zijn echter niet meer gaaf bewaard, waarbij dikwijls de pui verdwenen is. Bij dit pand is de verzorgde bovengevel gaaf bewaard: houten kroonlijst op klossen, bepleisterd en witgeschilderd parement, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige vensteropeningen met fraaie omlijstingen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1902 # 289.