Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa met omringende tuin, kadastraal geregistreerd in 1901, ingeplant op een omhaagd, spits toelopend perceel, waar de Hollebeekstraat en het Bospad elkaar snijden.

Baksteenbouw met sterk verhoogde begane grond en verspringende volumes van twee bouwlagen onder leien zadeldak op natuurstenen sokkel. Bepleisterde lijstgevel met onbepleisterde noordelijke hoektravee uitgewerkt als toren, bekroond door een spits leien tentdak boven een baksteenfries en een overtandse fries; rechthoekige vensters in een imitatieomlijsting van hoek- en negblokken.

Bewaarde veranda onder plat dak, uitgevend op de westelijk gesitueerde tuin. Noordelijke bakstenen puntgevel (zijde Hollebeekstraat) met decoratieve bepleistering en sierankers.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, sectie B, 1901/13.

Auteurs: Daveloose, Barbara