Dorpswoning uit het interbellum

Beschrijving

Halfvrijstaande rijwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen, kadastraal ingetekend in 1925. Volledig witgeschilderde deels beraapte lijstgevel met enkelhuisopstand. De decoratie vertoont reminiscenties aan de Amsterdamse School door het gebruik van karakteristiek verheven metselwerk rond de mijterboogvormige deur, aan weerszijden van het venster op de bovenverdieping en op de borstwering. Rechthoekige vensters en aflijnende houten kroonlijst op modillons. Origineel schrijnwerk. De linkerzijgevel is bekleed met leien.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie B, 1925/14

Auteurs: Thomas, Hans