Mariagrot

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mariagrot

Beschrijving

Mariagrot van betonnen namaakrotsen, uitgewerkt door Janssens & zonen (zie naamplaatje), mogelijk oorspronkelijk horend bij de hiernaast (ten zuiden) gelegen school (Lijsterbessenbomenlaan 3). Vrij toegankelijk en zichtbaar vanuit de Oudstrijderslaan. Onderaan een grot met altaar, afgezet met een ijzeren hek. Rechtsboven hiervan nis met Mariabeeld. Naamplaatje van de uitvoerder: "Alle rotswerken/ rozenkransen – calvaries/ grotten van O.L.V. van Lourdes/ Decor wed Frans Janssens & zonen/ Westmeerbeek-Dorp (Prov. Antw.)". Gerestaureerd begin 21ste eeuw (tussen 2003 en 2010).

Auteurs: Thomas, Hans