Twee eclectische meergezinswoningen

Beschrijving

Deze twee eclectische meergezinswoningen werden in 1901 ontworpen door Florent Verbraeken in opdracht van Frans Herbosch-Van Regenmortel. Het gaat om twee identieke, spiegelende enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldaken. De gevels zijn klassiek, regelmatig opgebouwd, met houten kroonlijst op consoles, hardstenen plint, rechthoekige muuropeningen en doorlopende onderdorpels. Eclectische elementen zijn het gele bakstenen parement met witte en zwarte banden en de neorenaissance-ornamentiek in de boogvelden van de bovenvensters. Vleugeldeuren met bewaard schrijnwerk en hekwerk. IJzerwerk eveneens aanwezig in het centrale balkon en in de borstweringen op de tweede bouwlaag.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1901 # 1444.