Neoclassicistisch hoekpand

Beschrijving

Het pand op de stompe hoek van de Graaf van Egmont- en de Vorstermansstraat werd in 1899 gebouwd als winkelhuis voor J.B. Kramp & G. Rummens, aannemers van afbraakwerken en handelaars in bouwmaterialen. Wellicht werd het pand door G. Rummens ontworpen.

Het is een neoclassicistisch hoekpand met in elke straat twee traveeën en een centrale afgeschuinde hoektravee. Vier bouwlagen onder een zadeldak, met oorspronkelijk op de hoek een dakvenster met fronton, topstuk en vleugelstukken. Klassieke gevelopbouw met houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde hoeken en in omlijsting. Imitatievoegen in de bepleistering van de gevel; balustrades op eerste verdieping en in hoektravee. Oorspronkelijk winkelpuien op gelijkvloers.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 905.