Eclectische stadswoning

Beschrijving

Eclectische stadswoning ontworpen in 1902 door architect Willem (Guillaume) Tijs in opdracht van B. Ceusters die toen in de Zirkstraat 8 woonde. De woning is op de puilijst rechts van het balkon gesigneerd “WILLEM TYS”.

Rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder leien mansardedak. Het veelkleurige materiaalgebruik is typerend voor de periode kort voor de Eerste Wereldoorlog. Lijstgevel met een geel bakstenen parement en muurvelden met tegels in dambordpatroon, houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint en kordons. Eerste verdieping geaccentueerd door balkon met ijzeren leuning in venstertravee. Schrijnwerk deels bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1902#1973.
  • Informatie verkregen van Johan De Vlam, 15 oktober 2018.