Twee meergezinswoningen in eclectische stijl met handelsgelijkvloers en opslagplaats

Beschrijving

Deze twee eclectische panden zijn kenmerkend voor de bebouwing in de Riemstraat. Ze werden gebouwd begin 20ste eeuw in een eenvoudige eclectische stijl, gekenmerkt door kleurige lijstgevels met veelkleurige sierelementen. De combinatie van handelsgelijkvloers met achterliggende opslagplaatsen en huurappartementen op de verdiepingen, kenmerkt de volledige buurt rond de Zuiderdokken. De panden tellen twee + drie traveeën en vijf bouwlagen onder laag zadeldak en hebben rood bakstenen lijstgevels met hardstenen plint, houten kroonlijst op klossen en kordonlijst boven de begane grond. Een combinatie van verschillende vormen van muuropeningen kenmerkt de begin-20ste-eeuwse eclectische architectuur, net als de inbreng van ornamenten uit de art nouveau, zoals hier florale mozaïekpanelen op de borstweringen en de boogvelden van de bovenvensters. Op de begane grond, poortopeningen onder ijzeren I-balk met rozetten.