• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën met heden drie bouwlagen onder laag zadeldak (pannen) met twee dakkapelletjes. Huidige bepleisterde en geschilderde voorgevel verbouwd volgens bouwaanvraag van 1805 (oudere kern). Gelijkaardige gevelordonnantie als nummer 29-45: doorlopende cordons en kroonlijst op klosjes. Rechthoekige omlijste vensters met houten rolluikkasten op de begane grond en leuningen op de bovenste verdieping. Gelijkaardige, later toegevoegde houten erker op de bel-etage. Korfboogvormige vleugeldeur in rechtertravee.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1805/981.