Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf gelegen ten noordwesten van de Schattingbeek. Volgens kadastergegevens dateert de bouw van een woonhuis en landgebouw, gelegen in de wijk Oost en West plaine van circa 1881. In 1943 registreert het kadaster enkele nieuwe landgebouwen, wellicht vroeger toegevoegd, en in 1947 een uitbreiding van het woonhuis. Woonhuis met geïncorporeerde stalling. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) boven een grijsbepleisterde plint met imitatievoegen. Gedeeltelijk gewijzigde muuropeningen, opkamertravee aan de achterzijde. Schuurstalvolume in witbeschilderde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) in de zuidhoek van het erf. Stalling uit de jaren 1930-1940 ten noordwesten van het erf.

Mestvaalt met betonnen afsluiting.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1881/3, 1943/18, 1947/34.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien