Twee gekoppelde dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Koppelwoning, volgens kadastergegevens dateert het rechterhuis van circa 1928, het linkse van circa 1934. Beiden zijn opgetrokken door Achiel Bogaert, molenaar in Zedelgem. Gelijkaardige woningen van twee bouwlagen met elk drie traveeën onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Nr. 51 is een enkelhuis met garage, nr. 53 een dubbelhuis.

Voorgevel met parement in oranje baksteen boven een plint in blauwe hardsteen. Gebruik van gele baksteen voor de doorlopende banden en strekken boven de lateien. Verhoogde begane grond, deuren met buitentrapje in blauwe hardsteen, gevelbreed stoepje.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1928/50, 1934/22.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien