Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij stadswoningen

Beschrijving

Huizenrij van gelijkaardige verankerde en witbepleisterde rijhuisjes met twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Eenvoudige rechthoekige deuren en vensters met lekdrempels, nummer 6 beluikt, nummer 8 met rolluikkast, nummer 2 met vergrote 19de-eeuwse vensteromlijsting. Nummer 2-4 met iets verspringende kroonlijst en zadeldak vertoont twee hoger oplopende middentraveeën onder haaks zadeldakje en vernieuwde gevelaflijning met twee treden. Nummer 10. Hoekpand met de Jeruzalemstraat met vier traveeën brede geschilderde bakstenen zijgevel op gepikte plint.