Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande woning, volgens kadastergegevens opgetrokken in "1877" zie jaarsteen in de linkerzijgevel. Statig dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bruine, verankerde baksteenbouw met witbeschilderde voorgevel boven een grijze, bepleisterde plint. Rechthoekige muuropeningen met licht afgeronde bovenhoeken, nieuw schrijnwerk naar oud model. Boven de deur een rondbogige, beglaasde (sierlijk bovenlicht) kapelnis met beeld van de Heilige Jozef, verwijzend naar het beroep van de bouwheer (timmerman), en eronder het opschrift "H.JOZEF.B.V.O". Zijgevels met telkens twee rondboogvensters in de topgevel.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1878/5, 1892/24.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien