Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande woning, gebouwd in 1936 na het rechttrekken van een bocht in 1935. Bouwheer was de landbouwersfamilie Cool, tevens eigenaar van de hoeve aan de overzijde van de straat (nummer 19).

Oranje, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met voortuin achter gietijzeren hekken. Roodbakstenen gevel boven een bepleisterde plint. Bredere linkertravee met erker op de begane grond, deurvenster met balkon en ijzeren balustrade op de verdieping en uitlopend in een breed dakvenster met halfrond fronton.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1936/10.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien