erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
209366
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209366

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wat hoger gelegen, gerenoveerde hoeve op de hoek met de Fazantenlaan. Volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1900 door de landbouwersfamilie Cool. Losse bestanddelen gegroepeerd rond een deels verhard, deels begraasd erf.

Woonhuis ten noordoosten van het erf in bruine, verankerde bakstenen boven een plint in gesinterde baksteen en onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen).

Getoogde muuropeningen onder strekken en met recent schrijnwerk naar oud model. Schuur en stallingen in de zuidwesthoek. Bruine, verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Schuur met beplanking en dakoversteken. Boomgaardje op de hoek met de Fazantenlaan. Het erf is van de Loppemsestraat afgescheiden door een rode beukenhaag.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1900/6.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209366 (Geraadpleegd op )