Beschrijving

Wat hoger gelegen, gerenoveerde hoeve op de hoek met de Fazantenlaan. Volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1900 door de landbouwersfamilie Cool. Losse bestanddelen gegroepeerd rond een deels verhard, deels begraasd erf.

Woonhuis ten noordoosten van het erf in bruine, verankerde bakstenen boven een plint in gesinterde baksteen en onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen).

Getoogde muuropeningen onder strekken en met recent schrijnwerk naar oud model. Schuur en stallingen in de zuidwesthoek. Bruine, verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Schuur met beplanking en dakoversteken. Boomgaardje op de hoek met de Fazantenlaan. Het erf is van de Loppemsestraat afgescheiden door een rode beukenhaag.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1900/6.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien