Sculptuur Ode aan het Metaal

Beschrijving

Sculptuur zogenaamd "ODE AAN HET METAAL" in inox, gerealiseerd door kunstenaar "ROGER BONDUEL" (Sint-Andries), zie opschrift op metalen plaatje. Het beeld is ingehuldigd in november 1993. Hoge, slanke constructie op ronde sokkel en opgebouwd uit smalle staafjes.

• LEROY P.J., Vier maal een is vijf. Terugblik op 25 jaar fusiegemeente Zedelgem, Zedelgem 2003, p. 33.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien