Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf, bereikbaar via een geasfalteerde oprit. De bebouwing gaat terug tot voor de opmaak van een kadastrale kaart (1808-1810) uit de Napoleontische periode, maar staat niet op de Ferrariskaart (1770-1778). Gelegen op de wijk Hollevoorde, op een perceel ten zuiden palend aan de Moubeek. Het kadaster registreert vóór 1881 het bijbouwen van een dwarsvolume achteraan het woonhuis en uitbreiding of herbouw van de schuur. Tevens het moment van verkoop waarbij de toenmalige eigenaar burggraaf Charles de Croeser de Berges uit Brugge de pachthoeve verkoopt aan de familie van Caloen.
Boerenhuis ten noorden van het erf met geïncorporeerde stalling. Witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters.
Dwarsschuur ten westen van het erf, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), aanleunende stalling onder lessenaarsdak tegen de noordgevel. Bewaard schrijnwerk en gebinte met makelaar. Erf afgezoomd met haagbeuk en toegankelijk via hekken; boomgaard ten zuiden van het erf.
KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1884/59.
RIJKSARCHIEF BRUGGE, Kaarten en Plannen, nr. 1607: Kaartboek met kadastrale kaarten (Napoleontische periode) van Jabbeke, Sint-Michiels, Sint-Andries, Snellegem, Varsenare, Zerkegem en Zedelgem, 1808-1810.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)