erfgoedobject

Statig neoclassicistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
209412
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209412

Juridische gevolgen

Beschrijving

Statig neoclassicistisch burgerhuis, gebouwd circa 1896 voor rekening van Voussure. Het enkelhuis valt door de drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak binnen de standaardafmetingen van de burgerwoningen in de Cuylitsstraat. De hardstenen bekleding van de begane grond, de ornamentiek en het natuurstenen parement voor de verdiepingen, geven de woning echter een opvallende allure. De centrale travee is geaccentueerd door twee deurvensters met balkon op de eerste en ijzeren borstwering op de bovenverdieping. Ook het goed bewaarde, fraaie schrijnwerk op de begane grond draagt bij tot de uitstraling van de gevel.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 43.

Bron     : Braeken J. & Hooft E. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen: Zuid, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen ANT2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vervaet, Celine
Datum  : 2011


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Statig neoclassicistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209412 (Geraadpleegd op 19-06-2021)