Statig neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Statig neoclassicistisch burgerhuis, gebouwd circa 1896 voor rekening van Voussure. Het enkelhuis valt door de drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak binnen de standaardafmetingen van de burgerwoningen in de Cuylitsstraat. De hardstenen bekleding van de begane grond, de ornamentiek en het natuurstenen parement voor de verdiepingen, geven de woning echter een opvallende allure. De centrale travee is geaccentueerd door twee deurvensters met balkon op de eerste en ijzeren borstwering op de bovenverdieping. Ook het goed bewaarde, fraaie schrijnwerk op de begane grond draagt bij tot de uitstraling van de gevel.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 43.

Auteurs: Vervaet, Celine; Hooft, Elise