Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Neoclassicistische eenheidsbebouwing van vijf rijwoningen van twee traveeën en drie bouwlagen, opgetrokken circa 1896 naar ontwerp van Hendrik Krekel voor de heer Olfs-Deckx. Bouwmeester Krekel was erg actief in de Cuylitsstraat. De bepleisterde en geschilderde lijstgevels zijn voor wat de afwerking van de verdiepingen identiek, met kordons, rechthoekige vensteropeningen met entablement. De gelijkvloerse verdiepingen bestaan alternerend uit twee of drie traveeën: drie huizen hebben een segmentbogige deuropening rechts en één brede segmentbogige vensteropening, beiden in omlijsting met sluitsteen, parement met horizontale banden; twee huizen hebben een rechthoekige deuropening rechts en twee smalle rechthoekige vensteropeningen, allemaal niet omlijst, in een parement met imitatievoegen. Schrijnwerk deels bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 970.

Auteurs: Vervaet, Celine; Hooft, Elise