Neoclassicistisch ensemble

Beschrijving

Samenstel van drie bijna identieke neoclassicistische stadswoningen, waarbij nr. 64 iets hoger en gespiegeld is uitgewerkt. De huizen werden gebouwd rond 1896 voor rekening van Geefs. Enkelhuizen van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met centraal dakvenster. Standaard neoclassicistische afwerking van de lijstgevels: hardstenen plint, houten kroonlijsten op klossen, rechthoekige muuropeningen in omlijsting, imitatievoegen op de gelijkvloerse verdieping, horizontale ritmering door kordons en doorlopende onderdorpels. De woningen zijn met hun schaal en afwerking een voorbeeld van de basisbebouwing van de Dendermondestraat.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 1640.