Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen op souterrain, gebouwd rond 1894. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel heeft alle kenmerken die standaard bij neoclassicistische woningen op het Zuid aanwezig zijn: kroonlijst op klossen en uitgesproken modillons, hoge hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen. De gevel is met zorg afgewerkt: de centrale travee wordt geaccentueerd door een balkon met fijne ijzeren leuning, het deurvenster kreeg een driehoekig fronton op consoles waartussen een rolwerkcartouche is verwerkt. Verder paneelwerk en pilasters tussen de bovenvensters. Op de begane grond zijn keldervensters en deur voorzien van fraai begin-20ste-eeuws ijzerwerk.

• Archief van het kadaster Antwerpen, Antwerpen, 10de Afdeling, 207: 1894/127.

Auteurs :  Hooft, Elise