Samenstel van neoclassicistische stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van drie nagenoeg identieke neoclassicistische stadswoningen, gebouwd naar een bouwaanvraag van 1899, ingediend door architect Alphonse Geenen voor J. Van den Heuvel en H. Antoine.

De woningen maken deel uit van de homogene, neoclassicistische gevelrij aan de westzijde van de straat. Drie woningen van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met hardstenen plinten en houten kroonlijsten op modillons. Verzorgde bepleistering van de gevels met rijk uitgewerkte vensteromlijstingen, waarbij de centrale woning een iets rijkere stucversiering kreeg. Ritmering van de gevel door kordons, doorlopende onderdorpels, rechthoekige muuropeningen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 929.