Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Deze neoclassicistische stadswoning werd in 1891 ontworpen door aannemer L.J. Alexander en voor eigen rekening gebouwd. Het is een enkelhuis van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel kreeg een sobere, maar verzorgde afwerking, met houten kroonlijst op modillons, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels en imitatievoegen op de begane grond. De rechthoekige muuropeningen, deur en twee vensters op de eerste en twee vensters op de tweede bouwlaag, kregen afgeronde bovenhoeken, wat de gevel een apart accent geeft. De bovenvensters zijn gevat in een vlakke omlijsting met oren.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1891 # 454.