Neoclassicistische burgerhuis

Beschrijving

Deze neoclassicistische burgerwoning werd rond 1891 gebouwd in opdracht van F. Brandt naar ontwerp van A. Mortier. De woning telde oorspronkelijk drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, maar werd rond 1921 met één verdieping verhoogd. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met standaard indeling: een houten kroonlijst, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels en rechthoekige, regelmatige geplaatste muuropeningen. De stucdecoratie is verzorgd, met imitatievoegen op de begane grond, balustrades op de tweede bouwlaag en een centraal deurvenster gevat tussen pilasters op geblokte basis.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1891 # 303.