Neobarok herenhuis, gedateerd 1881

Beschrijving

Neobarok herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, met zadeldak (pannen), gedateerd 1881 door middel van twee gevelstenen op het linker dakvenster. Lijstgevel van bak- en natuursteen voorzien van sierankers. Hoge natuurstenen plint met getraliede keldervensters. Twee licht vooruitspringende linkertraveeën gemarkeerd door een brede rechthoekige erker met bekronende balustrade en uitlopend in een in- en uitgezwenkte top met aflijnende voluten en gebogen frontonbekroning met obelisk. Rechts twee dakvensters met vleugelstukken en frontonbekroning. Rechthoekige vensters gevat tussen waterlijsten en voorzien van negblokken, ontlastingsbogen en kruis-, drielicht- of bolkozijnen. Rechthoekige deur in natuurstenen omlijsting met geblokte pilastervormige rechtstanden, bovenlicht onder balkon. Benedenvenster met dubbele buitenspiegel gemonteerd op een sierlijke smeedijzeren houder. Naar verluidt eveneens interessant neobarok interieur.