Boerenarbeiderswoning De Krekelbergen

Beschrijving

Achterin gelegen, dwars op de straat georiënteerde boerenarbeiderswoning zogenaamd "DE KREKELBERGEN" zie houten bord op de aan de straat gelegen schuur. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al bebouwing met ongeveer dezelfde configuratie aangeduid.

Gerenoveerd en aangepast. Woonhuis in witbeschilderde, verankerde baksteen met aanbouw onder lagere nok, boven een gepekte plint en zadeldaken (mechanische pannen). Gewijzigde muuropeningen.

Schuur in bruinoranje, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en tegen de oostgevel een houten kapelletje.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien