Halfvrijstaande burgerwoningen met magazijnen in spiegelbeeld gebouwd. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al bebouwing aangeduid gelegen in een omhaagd perceel. Deze wordt eerst circa 1864 vervangen door een landgebouw. De magazijnen en het rechtse woonhuis (nummer 33) dateren van circa 1928. Een jaar later wordt het linker huis (nummer 29) er tegenaan gezet.
Enkelhuis (nummer 29) van drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint met imitatienatuursteen. Roodbakstenen gevel met gebruik van witte baksteen voor de doorlopende banden en strekken. Segmentboogvormige muuropeningen, vensters met bewaard schrijnwerk met art-nouveau-inslag en verticale roeden in de bovenlichten. Magazijn met betraliede segmentboogvormige vensters en boven de (dichtgemetselde) poort een rondboogvormige laaddeur onder trapgeveltje. Het huis (nummer 33) met witbeschilderde gevel wordt gekarakteriseerd door rond- en korfboogvormige muuropeningen.
KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1864/27, 1928/2, 1929/3.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)