Wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel

Beschrijving

Wegkapelletje ingepast in de haag van het huis nr. 40, op de hoek met de Noordstraat de vroegere locatie van de "Noordmolen" (zie straatinleiding). Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen) op een hoge vierkante, deels gepekte sokkel. Betraliede rondboognis met beeld van Maria.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Aartrijke, s.l., s.d., nr. 6.
  • DEGRANDE V., Inventarisatieproject straat- en veldkapellen Groot-Zedelgem. Deel II: kapellen in Aartrijke, in Zilleghem. Handelingen van de Kring voor heemkunde en geschiedenis Pastoor Ronse, jg. 23, nr. 4, 2002, p. 149.
  • POLLET J., Bijdragen tot de geschiedenis van Aartrijke (1740-1814), Zedelgem, 1986, p. 174-176.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien