Hoeve Kreekaert Vijver

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Kreekaert Vijver

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve zogenaamd "KREEKAERT VIJVER" zie houten opschrift, losse bestanddelen rond een onverhard erf. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) binnen een omhaagd perceel met boomgaard en de Atlas der Buurtwegen (circa 1844) met ongeveer dezelfde configuratie. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) met gedeeltelijk bewaarde wal. Circa 1958 wordt de woning vergroot.

Woonhuis ten noordoosten van het erf, vernieuwd uitzicht maar met oudere kern. Stalling ten noordwesten van het erf in witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint onder zadeldak (Vlaamse pannen), enkele bewaarde muuropeningen en zwengelpomp tegen de gevel.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1887/22, 1958/15.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien