erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
209672
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209672

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Halfvrijstaand pand, dubbelhuis van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen), heden in gebruik als restaurant. Voortgaande op de voorgevel te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Parement in oranje baksteen gecombineerd met gele baksteen voor de omlijsting van de korfboogopeningen, gecementeerde plint. De boogvelden van de vensters op de begane grond zijn versierd met een vaasmotief uitgevoerd in geglazuurd aardewerk, de poort links is verbouwd tot breed venster. Op de verdieping een massieve, rechthoekige erker op console. Kroonlijst gedragen door houten klossen en sierlijke korfboogfries.


Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209672 (Geraadpleegd op )