Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen toegankelijk via een geasfalteerde oprit. De site gaat terug tot voor de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830). Het kadaster registreert in 1864 een vergroting van het woonhuis. Woonhuis ten noordwesten van het erf. Bruine, verankerde baksteen boven een grijze plint en witbepleisterde erfgevel onder zadeldak (mechanische pannen). Licht getoogde muuropeningen, de deuren en een aantal vensters zijn verbouwd. Stalling ten oosten van het erf in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Boomgaard ten oosten van het erf en enkele tamme kastanjes.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1864/8.