Moderne woning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Moderne woning

Achterin gelegen moderne woning gebouwd in 2005 naar een ontwerp van Architectenbureau Nivo 21.

Doosvormig volume met woongedeelte aan de zuidkant en garage en berging aan de noordkant. Het utilitair gedeelte heeft een gesloten karakter waarbij de met houten latten beklede gevel enkel wordt doorbroken door een hoge, horizontale en gevelbrede vensterzone. Deze houten bekleding staat in harmonie met de bomenrijke omgeving.

De volledig beglaasde zuidzijde geeft uit op de tuin en biedt uitzicht op het park van het aanpalende kasteeldomein.

Bij het interieur wordt de scheiding tussen het open en gesloten deel op de begane grond gemarkeerd door een doorlopende kast waarin onder meer de keuken en toegangsdeuren zijn ingewerkt.

• VERMEIRE G., Woning, door Architectenbureau Nivo 21, in DEPOURCQ A., TACK S., Merkwaardige bouwstenen. Vernieuwende architectuur in Zedelgem, Zedelgem, 2007, p. 73-75.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien