Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve bij het "Vijverskasteel". Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.
Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier reeds een hoeve aangeduid dwars op de straat georiënteerd. Het boerenhuis is wellicht in de tweede helft van de 19de eeuw aan de straatzijde met een travee verlengd (zie huidig).
Boerenhuis met geïncorporeerde stalling in verankerde, witbeschilderde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen), eventueel met kern opklimmend tot de 18de eeuw. Ouder gedeelte met rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters en gedeeltelijk bewaard schrijnwerk onder meer met schuiframen. Straatgevel met op de begane grond twee rechthoekige vensters en centraal een gedichte (deur?)opening. In de top twee rondboogvensters waartussen een gevelkapelletje gezamenlijk onder een omlopende rechthoekige waterlijst. Erboven een blinde oculus. In de tuin staat een bakhuisje.
Boschvogelroute Zedelgem, Aartrijke, s.d., p. 8.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)