Huizenblok met burgerhuizen

Beschrijving

Huizenblok van vier identieke enkelhuizen met drie bouwlagen en elk twee traveeën met repeterend schema, onder doorlopende kroonlijst en zadeldak (pannen), uit eind 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde voorgevelwand met horizontaliserende arduinen cordons en imitatiebanden op de verhoogde begane grond. Eerder verticaal gerichte bovenverdiepingen met alternerende vensters en blinde vensters in doorlopende stucomlijsting; panelen op de borstwering. Uitgewerkt hoofdgestel met kroonlijst op uitgelengde consoles.