• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf en twee traveeën, twee bouwlagen en schilddak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen), mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw (?): het huidige gebouw werd in 1870 uit een groter geheel gesplitst.

Neoclassicistische, beraapte en beschilderde lijstgevels met contrasterend geschilderde muurbanden en dito omlijstingen rond rechthoekige en getoogde muuropeningen; begane grond gemarkeerd door lange ankers. 19de-eeuwse houten deur met bovenlicht onder balkon op ijzeren consoles.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Sint-Amands, schetsen, 1870/1.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet