Huizenblok van burgerhuizen

Beschrijving

In zijn geheel ontworpen huizenblok van aanvankelijk drie identieke enkelhuizen van elk twee traveeën met repeterend schema en drie bouwlagen onder doorlopend zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels met imitatiebanden op de begane grond. Belijnende arduinen cordons en geblokte kolossale pilasters als gevelbegrenzing. Licht getoogde omlijste vensters met sluitsteen. Nummer 65 met vernieuwd parement.

Aanvullende informatie

Het op het moment van inventarisatie aanwezige vernieuwde parement van nummer 65 werd inmiddels verwijderd en de gevel werd naar origineel model hersteld.

Auteurs: Jacobs, Els