Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Heden zeven traveeën brede gevelwand met gemarkeerd middenrisaliet en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), nummer 71 volgens bouwaanvraag van 1864, nummer 69 later in dezelfde stijl toegevoegd. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met imitatiebanden onder de puilijst; beluikte benedenvensters. Rechthoekige bovenvensters in stucomlijsting met oren, verbonden onderdorpels en verdiepte borstweringen. Middenrisaliet begrensd door verdiepte en geblokte pilasters, voorzien van een ijzeren balkon voor het deurvenster met bekronende druiplijst. Rechthoekige vleugeldeuren in de vierde en vijfde travee. Gekornist hoofdgestel met gekoppelde modillons boven de pilasters. Links toegevoegde garagepoorten.

• Stadsarchief Gent, reeks G.12, nummer 8889.