Gemeente Zedelgem
Deelgemeente Loppem
Locatie Rijselsestraat 10, Zedelgem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Zedelgem (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 31-03-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Halfvrijstaande dorpswoning, wellicht van circa 1900, met voortuin.

Dubbelhuis van twee bouwlagen in bruine baksteen onder zadeldak (mechanische pannen). Gebruik van donkerbruine baksteen voor de plint en doorlopende banden. Segmentboogvormige muuropeningen onder strekken, bewaard schrijnwerk met T-ramen. Voortuin van de straat afgescheiden door een laag bakstenen muurtje.

Bron: Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia & Vranckx, Martien