• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Loppem

Beschrijving

Halfvrijstaande woning van twee bouwlagen, wellicht van circa 1900. Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem, beschermd bij M.B. van 17/05/1999. Dubbelhuis in bruine, verankerde baksteen boven een gecementeerde plint (imitatievoegen) en onder zadeldak (mechanische pannen). Segmentboogvormige muuropeningen onder strekken. Bewaard schrijnwerk, beluikte vensters met grote roedeverdeling op de begane grond, T-ramen op de verdieping en in de zijgevel. Deur met eenvoudige voetenschraper. Kroonlijst op klossen. Achtergevel met gelijkaardige muuropeningen.

• ARCHIEF RUIMTE EN ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, W/01580.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien