Gemeente Zedelgem
Deelgemeente Loppem
Locatie Rijselsestraat 11, Zedelgem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Zedelgem (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 31-03-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoning

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Loppem

Beschrijving

Halfvrijstaande woning van twee bouwlagen, wellicht van circa 1900. Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem, beschermd bij M.B. van 17/05/1999. Dubbelhuis in bruine, verankerde baksteen boven een gecementeerde plint (imitatievoegen) en onder zadeldak (mechanische pannen). Segmentboogvormige muuropeningen onder strekken. Bewaard schrijnwerk, beluikte vensters met grote roedeverdeling op de begane grond, T-ramen op de verdieping en in de zijgevel. Deur met eenvoudige voetenschraper. Kroonlijst op klossen. Achtergevel met gelijkaardige muuropeningen.

• ARCHIEF RUIMTE EN ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, W/01580.

Bron: Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia & Vranckx, Martien