Herberg

Gemeente Zedelgem
Straat Stationsstraat
Locatie Stationsstraat 49, Zedelgem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Zedelgem (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 31-03-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg

Beschrijving

Halfvrijstaande, voormalige herberg bij het nu verdwenen station. Zogenaamd "HERBERG HET BOLDERSHOF" zie bewaarde cartouches, wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Bruine, verankerde baksteenbouw boven een gecementeerde plint en onder schilddak (mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen met afgeronde hoeken onder roodbakstenen strekken. Vensters op de begane grond gewijzigd tijdens het interbellum. Boven de deur hangt een loden plaatje van een brandverzekering met opschrift "LLOYD BELGE / ANVERS".

Bron: Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia & Vranckx, Martien